dilluns, 8 de juliol del 2013

Toscana: Siena

La primera de les "grans ciutats" Toscanes que visitem és Siena. És una de les ciutats amb més encant d'Itàlia, amb un centre medieval ple d'edificis majestuosos.

La inclinada Piazza del Campo és el centre cívic i social de Siena. El seu paviment està dividit en nou sectors, en representació dels membres del Consell. A la plaça es troba la Fonte Gaia i el Palazzo Comunale amb l'elegant campanar o torre del Mangia. Cada any, el 2 de juliol i el 16 d'agost, se celebra Il Palio, una carrera de cavalls al voltant de la plaça.


No gaire lluny, trobem el majestuós Duomo, la catedral de Siena, una de les esglésies gòtiques més grans d'Itàlia amb la seva magnífica façana de marbre policrom verd, blanc i vermell. És realment maca.



Aprofitem per visitar altres punts d'interès de la ciutat com són el Battistero di San Giovanni, Santa Maria della Scala i la Chiesa di San Domenico, on es guarda en una capella la relíquia del cap de Santa Caterina de Siena. I la resta de la visita, passejar pels seus carrers medievals.