dimarts, 9 de juliol del 2013

Toscana: Florència

Què us puc dir de Florència que no sapigueu? Florència no és només la capital de la Toscana, és també el bressol del Renaixement, la terra de Dante Alighieri i d'increïbles obres de Miquel Àngel, Brunelleschi, Botticelli, Giotto, Ghiberti...

Com que venim en cotxe, des del sud, abans d'endinsar-nos a la ciutat, aparquem un moment al Piazzale Michelangelo, des d'on s'observen unes inoblidables vistes de Florència. És veritat que un dia no és suficient per veure la ciutat, sobretot si vols entrar a museus, però aprofitem molt bé la visita.



Ens dirigim a la Piazza del Duomo on visitem el conjunt format per la catedral, el baptisteri i el campanile. La Catedral de Santa Maria del Fiore és el monument més emblemàtic de la ciutat, amb la famosa cúpula de rajola vermella i la magnífica façana de marbre rosa, blanc i verd. És obligatori pujar els 463 esglaons de la cúpula per tenir unes inoblidables vistes sobre la ciutat, al meu gust millors que les del campanile. El Campanile té 82 m d'alçada i va ser dissenyat per Giotto.



Molt proper a la Piazza del Duomo es troba la Piazza della Reppublica, la plaça més gran de la ciutat i va ser la seu del fòrum romà. No gaire lluny es troba la Via Tornabuoni, on les principals marques de moda tenen locals aquí.

Ens dirigim a la Piazza della Signoria on es troba el Palazzo Vecchio, seu de l'ajuntament. És una plaça molt animada, on es trobem reproduccions d'estàtues, com la del David de Miquel Àngel (l'original es troba a la Galleria dell'Accademia). Passem per davant de la Galleria degli Uffizzi, un dels museus més importants del món.



Seguim voltant i arribem a la riba del riu Arno, on es troba una altra de les meravelles de Florència, el Ponte Vecchio, que data de 1345.


Acabem la visita en la Basilica di Santa Croce, on es troben enterrades grans personalitats com Miquel Àngel, Galileu, Ghiberti o Maquiavel.