diumenge, 7 de juliol del 2013

Toscana: Viterbo, Pienza i Montepulciano

Per prendre'ns-ho amb calma i no haver de conduir al vespre, la primera nit la varem fer a Viterbo, una encisadora ciutat medieval del Lazio, que està de camí a la Toscana. Ens varem allotjar a l'Orchard Bed & Breakfast, totalment recomanable.

Fundada pels etruscs i absorbida per Roma, Viterbo es va convertir en un centre important durant l'Edat Mitjana i, en el segle XIII, va passar a ser la residència dels papes. Cal visitar el Palazzo dei Priori, la Cattedrale di San Lorenzo i el Palazzo dei Papi, així com badar pels seus estrets carrers medievals.

Un cop feta la visita, agafem el cotxe i ens dirigim cap al nord, cap a la Toscana. El paisatge és preciós, un paisatge que ens acompanyarà tots aquests dies.


La primera parada és Pienza, una autèntica joia renaixentista. El Papa Pius II, que va néixer en el poble, va manar reconstruir-lo, i es va fer en només 3 anys (entre el 1459 i el 1462). Els monuments principals de Pienza es troben al voltant de la Piazza Pio II: la catedral, el Palazzo Piccolomini i el Palazzo Borgia.



La següent parada d'avui és Montepulciano. El seu carrer principal va des de Porta al Prato a la fortalesa, passant per la Piazza Grande, on es concentren els principals punts d'interès. Un passeig de 750 m, on  et pots perdre pels carrers medievals o badar amb les vistes sobre el camp de la Valdichiana.


A la jornada d'avui ja ens adonem del que anirem trobant. Bonics pobles dalt d'un turó, molt d'art, bona gastronomia, bons formatges (el pecorino de Pienza!), bons vins (Brunello de Montalcino, Vino Nobile de Montepulciano, Chianti...), bons embotits... Arribem a l'agriturisme a mitja tarda, just per relaxar-nos a la piscina i preparar el sopar.