dilluns, 25 de juliol del 2011

Nova York: Greenwich Village, Flatiron District, Midtown

Greenwich Village és un dels barris amb més personalitat de Nova York, amb una estructura de carrers més caòtica que l'ordre vial del Midtown. És conegut per la seva important vida cultural, artística i bohèmia. A Christopher Street es troba l'Stonewall Inn, lloc on en 1969 es va iniciar el moviment d'alliberament gai després d'uns greus aldarulls.


No gaire lluny, en l'encreuament dels carrers Grove i Bedford, es troba l'exterior de l'apartament de la popular sit-com "Friends".



Washington Square Park és el cor del Greenwich Village. Al seu voltant es troben els edificis de la Universitat de Nova York i en el Washington Arch neix la Cinquena Avinguda.


Madison Square Park és el centre d'una elegant zona residencial. En aquesta plaça es troba el Flatiron Building (construït en 1902 en la intersecció de la Cinquena Avinguda i Broadway, es va convertir amb 87 m d'alçada en l'edifici més alt del món).



Seguim avançant direcció Midtown i arribem al Bryant Park, situat al costat de l'edifici neoclàssic de la New York Public Library.



Finalment, arribem a la Grand Central Terminal (estació de tren d'estil art déco, construïda entre 1903 i 1913) i el Chrysler Building (finalitzat en 1930, durant un temps va ser l'edifici més alt del món amb 320 m).