diumenge, 24 de juliol del 2011

Nova York: Harlem, Central Park, Empire State

Aquest matí hem anat a veure una missa gospel al barri de Harlem. Aquest és un barri amb marcat caràcter afroamericà i que està experimentant una ràpida reforma. Si fa uns anys vaig anar a l'Abyssinian Baptist Church, aquest cop hem anat a The Greater Refuge Temple. I la sensació ha estat la mateixa: una turistada que paga la pena, però més teatre-concert que missa.

Comença la cerimònia a les 11 del matí. Homes i dones ben vestits, un sermó del pastor, un bon grup coral, força música gospel i molts al·leluia. A quarts d'una, comença una missa més seriosa i, tot pactat, els turistes comencen a desfilar, la majoria en tours organitzats.


Aprofitem l'avinentesa i també sortim. Agafem el metro i visitem el Dakota Building (edifici d'apartaments, construït en 1880 i lloc on vivia John Lennon assassinat en 1980 davant de l'entrada de l'edifici). Al costat, dins del parc, es troba Strawberry Fields, en memòria de l'ex-Beatle.



Central Park és un oasi de verdor enmig de la ciutat de Nova York. Dissenyat entre 1858 i 1873, té unes dimensions de 4 km de llarg per 800 m d’ample.



Sortim del parc per Columbus Circle, plaça envoltada pels edificis del Lincoln Center (complex cultural i artístic) i del Time Warner Center.


Finalment, comprem les entrades (22 USD) per visitar una altra de les icones de la ciutat: l'Empire State Building. L'edifici va ser inaugurat l'1 de maig de 1931 i durant 40 anys va ser l'edifici més alt del món. Té una alçada de 443 metres, incloent l'antena de 62 metres, i 102 pisos.