dijous, 12 d’octubre del 2006

Festival Internacional de Cinema de Catalunya Sitges 2006

Avui hem quedat a quarts d'una del matí davant de l'església de Sitges: la Marlene, la Clara, la Merche, en Javier, en Jordi, en Juan i jo. El dia és plujós, l'any passat també ho va ser. Després de dinar, anem a veure les dues pel·lícules que hem escollit.

Auditori Melià (15 h. Secció Oficial Méliès): Minotaur (Director: Jonathan English. Regne Unit, Luxemburg, Alemanya, França, Espanya, Itàlia. 2005. 91 minuts). La pel·lícula està basada en la llegenda grega de Teseu i el Minotaure. A l’edat del ferro, un poble del Peloponès viu subjecte a una maledicció terrible. Cada cinc anys ha d’enviar un grup de joves a una illa misteriosa perquè siguin sacrificats al monstre sanguinari que habita el laberint. Theo, un dels escollits, es disposa matar el monstre.

El Retiro (19.15 h. Secció Oficial Noves Visions): The Living and the Dead (Director: Simon Runley. Regne Unit. 2006. 83 minuts). Abans de la pel·lícula, el director ens presenta aquesta angoixant cinta. Un pare i el seu fill retardat viuen en una enorme mansió victoriana, tenint cura de la mare malalta.

Bon ambient a Sitges. Molta gent pel carrer, anant d'un cinema a l'altre, malgrat el temps. I de les pel·lícules que hem vist, he escoltat comentaris diversos. De la primera us diré que el millor ha estat l'ambientació ja que el guió era massa previsible. I de la segona, una pel·lícula molt dura, angoixant, que no et deixa indiferent.