diumenge, 19 de maig del 2013

Escapada a Roma (2)

Després d'esmorzar a l'hotel ens dirigim a Piazza Venezia on trobem el Vittoriano, monument construït per commemorar en Vittorio Emanuele II i la unificació d'Itàlia. "Pastís nupcial" o "Màquina d'escriure" són alguns dels sobrenoms que els romans han posat al monument.


Accedim a la Piazza del Campidoglio per la Cordonata. El Capitoli ha estat la seu del govern de la ciutat des de temps històrics i el disseny actual és de Michelangelo. Al voltant de la plaça es troben els Museus Capitolins i, a prop, la Chiesa de Santa Maria in Aracoeli i la Carcere Mamertino, antiga presó on la tradició diu que va estar empresonat Sant Pere.


Paguem l'entrada conjunta per visitar el Fòrum romà, el Palatí i el Coliseu. A l'Antiga Roma, el fòrum era el mercat, el centre cívic i polític i un complex religiós. Diversos temples, basíliques i edificis es poden visitar, però cal imaginació per fer-te una idea. Visitem el Coliseu o Amfiteatre Flavi, símbol de Roma i lloc on es celebraven els combats de gladiadors i de feres. Va ser construït per l'emperador Vespasià i inaugurat l'any 80 DC. Al costat del monument es troba l'Arc de Constantí, construït per commemorar la victòria de Constantí sobre Majenci.




Sortim de l'àrea arqueològica i dinem. Després de dinar ens dirigim a la Basilica di San Pietro in Vincoli per veure les cadenes de Sant Pere i l'extraordinari Moisés de Michelangelo. Tot seguit visitem la fantàstica Basilica di Santa Maria Maggiore i, després, la Basilica di Santa Maria degli Angeli, incorporada per Michelangelo en els banys de Dioclecià.


Des de la Piazza della Repubblica, creuem a peu i en transport públic tota Roma fins el Trastevere. La zona al voltant de la Basílica di Santa Maria in Trastevere és el cor d'aquest barri, un dels més pintorescs i animats de la ciutat. Sopem i tornem a l'hotel ja que el dia ha estar atrafegat.