dissabte, 18 de maig del 2013

Escapada a Roma (1)

Sortim de Barcelona a les 10 del matí. Deixem les maletes a l'hotel, dinem i, a primera hora de la tarda, ja estem al centre de Roma. El tramvia ens deixa al costat de l'Àrea Sacra, lloc on va ser assassinar l'emperador Juli Cèsar i on descobrim les primeres restes de temples romans.

Molt a prop es troba la Piazza della Minerva amb l'Elefantino de Bernini, un graciós elefant que suporta un obelisc egipci. Visitem també la Chiesa de Santa Maria Sopra Minerva, església gòtica construïda sobre un antic temple de Minerva, i la Chiesa del Gèsu.


Arribem a la Piazza della Rotonda, on es troba el Pantheon, obra mestra de l'arquitectura de l'antiga Roma, temple dedicat als deus clàssics i convertida en església l'any 608. En un costat de la plaça es troba el cafè La Tazza d'Oro, on descobrim la cultura d'aquesta beguda a Itàlia. Difícil decidir-se: espresso, ristretto, machiatto... Poc després també descobrirem el món dels gelats.


No gaire lluny es troba la Fontana di Trevi, dissenyada per Nicola Salvi en 1732 i representa el carro de Neptú. Cal tirar una moneda a la font per assegurar-te una propera visita a Roma.


Seguim passejant i arribem a Piazza Navona, un dels espais públics més captivadors de la ciutat. A la plaça es troben tres fonts, del les quals destaca la Fontana dei Quattro Fiumi, de Bernini.


Per acabar el dia, arribem a la vital plaça del Campo de'Fiori, mercat de dia i molt animada de nit. Contemplant la plaça es troba la sinistra estàtua d'en Giordano Bruno, monjo cremat per heretgia en 1600. Aprofitem per sopar. Només per la gastronomia ja justifica un viatge a Itàlia.