dimarts, 8 d’abril del 2008

La dama de l'unicorn, de Tracy Chevalier

Si fa un temps vaig llegir "La noia de la perla" de Tracy Chevalier, avui he acabat un altre llibre de la mateixa autora, "La dama de l'unicorn", on torna a construir una novel·la històrica al voltant d'una obra d'art. "La dama de l'unicorn" és un conjunt de sis tapissos medievals de gran bellesa i d'origen desconegut.

L'autora ens trasllada a finals del segle XV. Jean Le Viste és un noble ric que encarrega a un retratista de París, Nicolas des Innocents, el disseny d'uns tapissos. L'artista li proposa el mite de la seducció de l'unicorn per una jove.

El llibre ens mostra, amb tot detall, la vida de diferents personatges (artistes, nobles, teixidors, mercaders, servents) i el procés de confecció dels tapissos: el tema i pintures inicials, les plantilles de cartó, el filat i tenyit dels fils de llana o seda, l'entramat dels fils... Cada capítol ve explicat des de la perspectiva d'un dels personatges.

1 comentari:

Belen ha dit...

Quina enveja que em fas amb tanta lectura... jo últimament estic molt dispersa.... m'hi hauré de tornar a enganxar d'alguna manera.