diumenge, 6 d’abril del 2008

Ultrasons espanta-joves

Aquest matí, mentre feia futing, he escoltat al programa "Via Lliure" (RAC1) una entrevista de la Marta Caylà al gerent d'una empresa que fabrica aparells d'ultrasons per espantar toca classe de bestioles: gossos, gats, rates, formigues, cuques, talps,... i adolescents!

El principi tecnològic és molt simple. Emet un molest brunzit d'una freqüència tan alta (entre 17,5 i 18,5 Khz) que només el poden escoltar l'oïda dels joves. La comercialització d'aquests aparells al Regne Unit, Bèlgica i França per dispersar els joves, ha aixecat una gran tempesta política. I no m'estranya! De moment no estan autoritzats a Espanya.

La propaganda de l'empresa distribuïdora, IBP France, diu: "ha estat especialment concebut per dispersar a grups d'adolescents que actuen de manera antisocial i poden molestar al veïnat".

Personalment, em sembla una mesura deplorable, que demostra com la societat adulta no sap dialogar amb les noves generacions. Civisme i educació són les mesures, i no aquests mètodes antidisturbis.