diumenge, 12 d’agost de 2007

Amanida de mill i alvocat

Avui he introduït en la meva dieta un nou cereal, el mill.

El mill és tot un grup de cereals de llavor petita i, més que un grup taxonòmic, la seva classificació és agropecuària. Cereal conreat des de l'antiguitat, té el seu origen al centre de l'Àfrica. Actualment és la base alimentària d'uns 700 milions de persones de l'Àfrica, de l'Àsia i de l'est d'Europa. És un cereal ric en fòsfor, ferro i vitamina A i B, indicat en casos d'anèmia, astènia, depressió i fatiga intel·lectual.

Seguint les indicacions del paquet, he agafat una part de mill, l'he esbandit bé, he afegit 3 parts d'aigua i l'he portat a ebullició. Seguidament, he afegit sal i l'he deixat bullir, a foc baix i tapat, durant uns 20-30 mn fins l'absorció de l'aigua.

Un cop fred, l'he posat al centre d'un plat, envoltat d'enciam, blat de moro i alvocats. Amanir amb oli verge d'oliva i orenga. Té un sabor molt més neutre que altres cereals com l'arròs o el cuscús de blat.