diumenge, 8 d’abril del 2007

Prou d'agressions al territori: Canyet

Cada matí feiner, després de sortir de la B-20, prenc la carretera de Canyet que em duu a la feina. D'un temps ençà, estic observant com s'està urbanitzant la part baixa de la riera de Canyet.

El barri de Canyet (Badalona) encara conserva una bona part de l'estètica rural i forestal, tot i estar a tocar del centre de la ciutat. Una estètica que, si no es fa res per evitar-ho, en qüestió d'anys acabarà desapareixent a favor de la construcció desordenada.

En el web del Parc Natural de la Serralada de Marina es pot llegir: "Una terra antiga i viva. Encerclat per grans nuclis urbans, acompleix un paper fonamental com a espai verd, educatiu i de lleure dins de l'àrea metropolitana. Malgrat aquesta pressió humana, el parc presenta una fauna i una vegetació notables i conserva un ric patrimoni històric, del qual destaquen poblats ibèrics, monestirs i masies".

Malauradament, la riera està a tocar del parc natural, però no es troba dins. Sorprèn que, a l'oficina de turisme de Badalona, pots trobar un tríptic que diu "Itineraris per Badalona. Masies i rieres". O sigui que reconeixen l'interès de l'indret però se'l volen carregar.

Pensem bé el vot en les properes municipals i no votem a especuladors.