dissabte, 4 de febrer del 2006

Restaurant "Batik", cuina d'Indonèsia

Ahir divendres, segona trobada gastronòmica de cuines del món. Ben puntuals, ens trobem a les portes del Restaurant Batik, l'Eva, la Helen, la Laura i jo. Aquest cop ens hem decidit per la cuina del sud-est d'Àsia: Malàisia, Singapur i Indonèsia.

Primer contacte amb la carta. Moments d'indecisió, de comentaris, de sorpresa. Qué demanar?. Finalment ens decidim pel menú degustació (16 €, vi, postres i cafès inclosos). Així tastarem més plats.

El menú degustació consta d'una amanida de la casa. Arròs Batik (semblant a la fideuà, més especiada, decorada amb cogombre i pebrot). Rotllets tailandesos i llagostins amb cacauets per la Laura i la Helen. Rotllets vietnamites i vedella Rendang per l'Eva i per mi. Tot acompanyat de dues ampolles de Lambrusco. I de postres, cruixent de xocolata i avellanes.

La cuina és molt especiada. Un festival de sabors, encara que sigui difícil esbrinar el responsable d'un sabor determinat. Però ens ha agradat. Viatges, llibres, cinema són motiu de tertúlia. També ho són els plats que hem anat provant.

Finalment, parlem de la propera trobada culinària. Cubana, africana, grega, italiana. Tot són propostes. Abans, però, haurem d'assimilar la cuina que acabem de disfrutar.