diumenge, 5 de febrer del 2006

Matagalls (1699 m)


8.30 h, porta de l'edifici maternal de l'hospital. Es fa estrany veure l'hospital un diumenge al matí, però és un bon lloc per quedar. Sabem on és, i aquí ens trobem la Clara, la Bea, la Montse, la Laura, la Marlene, en Javier i jo. Amb la Juanita i en Jordi ens trobarem a Coll Formic (1145 m).

A les 10 h, ja amb les botes de muntanya, comencem la pujada per la pista. En pocs minuts arribem a la masia de Sant Andreu de la Castanya. Passat la casa, deixem la pista, i prenem un camí pedregós que puja directament al Pla de la Barraca (1370 m).

Al Pla de la Barraca comencem a veure les primeres congestes de neu. Mirem muntanya amunt i la neu domina el paisatge. Ara el camí puja més dret, però els ànims són molt bons. A partir d'aquí, trepitjarem neu fins el cim. Arribem al Turó Gros (1546 m), i per primer cop veiem el cim del Matagalls.

Prats, colls i corriols. Seguim planejant muntanya amunt. Amb compte, no portem crampons, però la neu fa de bon caminar. La rampa final ens du directament a la Creu del Matagalls (1699 m), tercer cim del Montseny després del Turó de l'Home i de Les Agudes. Gaudim d'una bona vista del país, amb els Pirineus ben nevats.

Són les 12 h. Aprofitem per fer un esmorzar-dinar. Hi ha gana, i ens ho hem guanyat. Fa un dia fantàstic, ben assolellat, però al cim fa fresqueta.


Comencem a baixar, amb compte de no relliscar. Però la temptació és massa gran: cul a terra i cap avall. És divertit. Un parell d'hores després, arribem al cotxe. Tornada a Barcelona, parant abans per prendre alguna cosa a Seva.