diumenge, 8 de gener del 2006

Espanyol-Barça, un derbi?

Gràcies a les invitacions aconseguides per en Joaquim Vendrell, ahir dissabte l'Eli, l'Ester, en Sergi, en Txema, dos amics de Begues, en Joaquim i jo, vàrem anar a veure l'Espanyol-Barça a Montjuïc. Dia molt plujós, de fet va estar plovent tot el partit, però les localitats eren molt bones, de tribuna i a cobert.

En aquesta nit d'inclemències, el Barça va tornar a marcar la seva hegemonia sobre el rival ciutadà per sumar la quinzena victòria consecutiva. Però, realment els Espanyol-Barça són un derbi?. El camp no estava ple, ni de bon tros. El temps, partit retransmès per TV3, la diferència entre els dos equips,... no són excusa perquè Montjuïc no estigués ple.

A banda del partit, cal recordar que el futbol és un esport, una forma més de cultura i d'educació. Res més lluny de la realitat, vist el comportament que es respira en els estadis de futbol. Quina educació podem ensenyar a la nostra canalla, si l'insult a l'adversari és la forma més habitual d'animar a l'equip?.

Ahir, feia fàstic escoltar els càntics de les afeccions radicals culés i periques, els insults racistes, algunes pancartes, el descerebrat del megàfon, l'agressió a uns coreans que portaven samarretes blaugrana,... o l'energumen del seient de darrera que animava dient "fill de p..." al contrari.

Seria bo que els clubs i la immensa majoria d'aficionats que volen gaudir de l'espectacle, fessin un esforç per eradicar la mala educació dels estadis de futbol.