diumenge, 4 de desembre del 2005

Esquí de muntanya: Vallter-Bastiments


Comença la temporada d'esquí de muntanya. Sortim de Barcelona, en Pale, en Txema i jo, a les 7 del matí. Amb breu parada per esmorzar, arribem a l'estació d'esquí de Vallter 2000 a quarts de 10 del matí. A les 10 h, ja estem preparats, amb els esquís i les pells posades.

Comencem a pujar pistes amunt en direcció al coll de la Marrana (2529 m). A la nostra esquerra ens acompanya el Gra de Fajol (2708 m) i més a la dreta s'intueix el cim dels Bastiments (2883 m).

El dia és molt bo, sol i no fa gaire fred. De fet, ens traiem roba. Mirem muntanya amunt, i ens adonem que el vent bufa i força. A mitja pujada, el torb (vent que es produeix en l'alta muntanya i que es barreja amb la neu en pols i que el fa perillós ja que produeix asfíxia a l'entrar la neu directament als pulmons) apareix, amb el que ens hem de tapar bé ulls i cara. Vaja ventisca!.

Seguim pujant. Poc abans del coll de la Marrana, el vent bufa molt més fort. Veiem el cim del Bastiments davant nostre, però decidim abandonar. A la muntanya tota prudència és poca. Per tant, ens lliguem bé les botes, traiem pells dels esquís,... i a esquiar muntanya avall!