dimarts, 29 de novembre del 2005

"La núvia cadàver", de Tim Burton

"Et volia trucar ahir diumenge per anar a veure "La núvia cadàver"". "Ostres, doncs jo tinc moltes ganes d'anar a veure-la. Anem avui a la tarda?". Dit i fet, a les 20.40 h fan la pel·lícula i quedo amb la Laura Garcia per anar als cinemes Icaria Yelmo Cineplex, on la fan en versió original.

El film, "Bride Corpse" (EE.UU, 2005), dirigit per Tim Burton, és cinema d'animació que combina el musical i el conte de terror.

En un petit i trist poble victorià, els pares de dos tímids joves arreglen un matrimoni de conveniència. La noia, Victòria (veu d'Emily Watson), és filla d'uns nobles arruïnats. El noi, Víctor (veu de Johnny Deep), és fill d'uns comerciants rics. Malgrat que no s'havien vist abans, s'agraden des del primer moment. L'assaig del casament és un desastre.

El cadàver d'una núvia assassinada el dia del seu casament, Emily (veu d'Helena Bonham Carter), desperta quan Víctor li posa l'aliança a una branca en el bosc per a assajar el moment del si davant de la seva promesa terrenal. La núvia difunta es creu casada amb ell i no el vol deixar marxar.

Així comença la pel·lícula, delirant i divertida, al més pur estil Tim Burton. L'encert del film és combinar el món dels morts com a vital i colorista, en contrast amb el món dels vius gris, avorrit, gòtic. El film està ple de gags i números musicals esplèndids, amb el moment àlgid de la irrupció dels morts en el món dels vius.

Senzillament genial. No us la perdeu.