dijous, 6 de desembre del 2012

El català, cosa de tots

Aquests dies m'ha vingut al pensament la imatge de la Norma, una imatge de l'any 1982 i que va ser la primera campanya institucional de sensibilització sobre l'ús de la llengua catalana.

Arran de l'esborrany de la llei de millora de la qualitat educativa del govern espanyol, inspirada en la FAES, podria haver titulat aquesta entrada com a "Wertolades", en referència al ministre José Ignacio Wert. Com bé sabeu, un brètol és una "persona sense escrúpols capaç de qualsevol mala acció". Aquest projecte, a banda d'una regressió en matèria educativa, intenta dinamitar el model d'immersió lingüística, d'èxit reconegut i que ha permès la cohesió de la societat catalana.

Malauradament, a Espanya no és veuen les diferències culturals i lingüístiques com una riquesa del país, sinó com un problema que cal combatre. Catalunya no cap a Espanya si no és castellanitzada, espoliada i humiliada. I això explica perquè la majoria dels catalans no ens sentim identificats amb aquest Estat.

I, avui dia de la Constitució, de la qual en altres moments alguns en fan esment, els recordaré que aquesta també diu "la riqueza de las distintas modalidades lingüísticas de España es un patrimonio cultural que será objeto de especial respeto y protección". Ves per on!

1 comentari:

Pedraforca ha dit...

Només serem lliures amb l'independencia...