dijous, 16 d’agost del 2012

Relato de un náufrago, de Gabriel García Márquez

En 1955, en Gabriel García Márquez treballava de periodista per al diari colombià "El Espectador". Un dia, un mariner li va explicar la seva pròpia i real història de supervivència en el mar, relat que l'escriptor colombià va redactar en 14 lliuraments en la seva columna del diari. Quinze anys més tard, va considerar que aquests escrits serien dignes de ser publicats en format novel·la.

Quina és la sinopsi de "Relato de un náufrago"? Llegiu aquest extracte de l'inici del llibre ("La historia de esta historia").

"El 28 de febrero de 1955 se conoció la noticia de que ocho miembros de la tripulación del destructor "Caldas", de la marina de guerra de Colombia, habían caído al agua y desaparecido a causa de una tormenta en el mar Caribe. (...) Una semana más tarde, sin embargo, uno de ellos apareció moribundo en una playa desierta del norte de Colombia, después de permanecer diez días sin comer ni beber en una balsa a la deriva. Se llamaba Luis Alejandro Velasco."

Sempre he gaudit de la impecable escriptura d'en García Márquez. Penso que en breu hauria de fer una relectura de "Cien años de soledad"...