diumenge, 19 de febrer del 2012

Camí de Ronda: de Palamós a Llafranc

Interessant ruta que va resseguint el camí de ronda entre Palamós i Llafranc (14,5 km). Una breu caminada hi ha entre el port de Palamós i la platja de la Fosca, anomenada així per la pedra negra que hi ha situada al bell mig de la platja.


Sortim per l'extrem nord de la platja i, sempre arran de mar, arribem a la cala S'Alguer, una idíl·lica cala de còdols i antigues casetes de pescadors. Travessem la cala i en uns deu minuts arribem a la Cala de Castell, símbol de la consciència ambiental i un dels pocs indrets del litoral català que es conserva sense edificar. A la platja es troba la desembocadura de la riera d'Aubi i compta amb un petit aiguamoll. A l'extrem nord de la cala es troben les restes arqueològiques d'un poblat ibèric, datat entre el segle IV i I abans de la nostra era.



Hem començat a caminar ben nuvolós però, poc a poc, el dia s'ha anat aixecant. Sol i màniga curta, fins i tot calor hem passat. El paisatge és espectacular, tota una sèrie de cales d'aigua turquesa es van succeint amb les illes Formigues de decorat de fons.




Poc després el paisatge s'obra i ja s'albira el cap de Sant Sebastià i les poblacions de Calella de Palafrugell i Llafranc, destí final de la nostra caminada. En total, ens han sortit uns 14,5 quilòmetres.



1 comentari:

ESTER MIRO ha dit...

Hola Ramon!!!!! Las fotos son wapissimas.
Molts petonets i espero veuret aviat.

ESTER