divendres, 17 de febrer del 2012

Hi han alternatives!

Molt interessant i de gran actualitat el llibre "Hay alternativas. Propuestas para crear empleo y bienestar en España" (2011) dels economistes Vicenç Navarro, Juan Torres i Alberto Garzón. Una lectura que fa autèntica feredat.

El llibre comença exposant les causes de la crisi mundial i acaba exponent tota una sèrie de propostes per establir una economia al servei de les persones i en harmonia amb la natura.

"La crisi econòmica i financera en què ens trobem és el resultat de l'extraordinària desigualtat que han generat les polítiques neoliberals que s'han aplicat des de fa anys. El creixement que s'ha vingut produint en etapes d'expansió, com la que va viure l'economia espanyola en la passada dècada, s'ha basat en pilars molt poc sòlids i a més ha concentrat els seus beneficis en molt escasses mans, la qual cosa ha acabat provocant una gran crisi amb la pèrdua de milions de llocs de treball. Davant d'aquesta situació es proposen receptes que curiosament són les mateixes que en aplicar-se amb anterioritat van provocar la situació en què ara ens trobem: reformes laborals, privatitzacions, reducció dels imposts a les rendes altes i de la despesa pública social i moltes més que s'imposen per alliberar capitals que es destinen a l'especulació financera enlloc de sufragar les empreses que creen riquesa i ocupació. És necessari, per tant, actuar sobre els mals estructurals del nostre sistema, perquè malgrat el que diguin els polítics i els economistes neoliberals hi ha alternatives." (text de contraportada).

El llibre està dedicat a totes les persones que han sortit al carrer per rebutjar les polítiques neoliberals que retallen els drets socials i per reclamar unes altres mesures alternatives i més justes per sortir de la crisi.

Podeu descarregar-vos el llibre des del web de l'editorial clicant aquí.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona recomanació! Sobretot per estar informat ara que tothom s'atreveix a trobar causes i solucions a la crisis!

Viola de Vent