dissabte, 31 de desembre del 2011

Escalivada al forn

Sens dubte la millor escalivada és la que es fa amb una bona brasa. També recordo que la meva àvia la feia a la flama dels cremadors. Quedava molt bona però deixava la cuina feta una cort. A ciutat, una manera asèptica de fer una bona escalivada és al forn; queda prou bona. Per aquest vespre he decidit preparar una escalivada al forn que compensi l'excés dietètic de les festes i que serveixi d'acompanyament a una ventresca de tonyina, unes anxoves de l'Escala i una olivada.

En primer lloc, netegem les verdures (3 pebrots vermells, 2 albergínies, 2 cebes de Figueres) passant-les per aigua. Untem bé les verdures amb oli verge d'oliva. Coem al forn a 200º durant 45 mn. A mitja cocció, donem la volta a les verdures. Retirem les verdures del forn, les emboliquem amb paper de diari i deixem refredar. Un cop fredes, i amb els dits, pelem les verdures i les tallem a tires. Les amanim bé amb oli verge d'oliva, un polsim de pebre negre i sal Maldon.


Us desitjo que passeu un feliç any 2012.

6 comentaris:

greta ha dit...

FeliÇ any nou

albis ha dit...

A casa jo sempre faig l'escalivada al forn i surt prou bé. Si vols un truc per a que quedi més bona (i, ja de pas, com a plat únic) un cop està feta l'escalivada posa-li unes rodanxes de formatge de cabra i al forn altra vegada uns 10 minuts. Després un rajolí d'oli i una mica d'orenga, i si l'acompanyes amb pa de pagès torrat t'asseguro que es bocato di cardinale.

Bon any

Unknown ha dit...

Quina bona pinta Ramón!!

He de probar la recepta Albis!

Bon any i bones festes a tots!

ramon ha dit...

Alba, prenc nota.

ESfruita ha dit...

Com ens agraden les verdures a ESfruita, t'han quedat realment apetitoses!

Avui hem passat pel teu bloc per presentar-nos. Som ESfruita, una botiga online de fruita i verdura de qualitat que acaba de crear el seu bloc on hi pots trobar receptes, el calendari de fruita i verdura i notícies relacionades amb ESfruita. T'animem a passar't-hi!

www.esfruita.com/assessorem

També t'animem a fer un cop d'ull als nostres productes i a fer clic a "m'agrada" a la pàgina web d'ESfruita. Aconseguiràs un 5% de descompte en la teva primera compra!

facebook.com/Esfruita

ESfruita ha dit...

Ens hem oblidat de comentar-te que amb la primera compra a més a més et regalem un fuet deliciós i si supera els 30€ una ampolla d'Oli de Pau!

No esperis més i entra a www.esfruita.com