dilluns, 12 de juliol del 2010

Horts urbans ecològics (1)


Aquest dies estic fent un minicurs sobre horts urbans que es fa al centre cívic del costat de casa. Després d'una primera classe teòrica, avui ja hem tocat terra. Primer hem barrejant un substrat de fibra de coco (60%) i lombricompost (40%). Hem collit alguns llombrics vius ja que la professora els utilitza per fer vermicompostatge casolà. Vaja que té una granja de cucs per fer adob natural.

Avui cadascú s'ha endut una tomaquera. També hem plantat unes llavors de raves i d'enciams, per veure la seva evolució i dilluns vinent farem un trasplantament a tests petits.

Us ho recomano ja que és una bona teràpia tocar terra, fer compostatge amb cucs, regar, veure l'evolució de les plantes, enfrontar-te a les plagues... I ja estic estudiant substituir les plantes del balcó per hortalisses. Tot un món.

5 comentaris:

Crochetmestres ha dit...

Bueno, bueno, tú con el huerto y la Marga con el pan... no nos tenemos que preocupar por la comida!!!!

albis ha dit...

Ramon, es molt possible que d'aquí poc et demani ajuda sobre això. Sembla molt interessant.

Petons.

greta ha dit...

Ramón como comenta más arriba el colega, entre tu y yo sacaríamos a más de uno de un apuro, es que servimos para todo, jejeje petons

Prunila ha dit...

Hola Ramon: quina bona idea! hauré de fer més horta, tinc moltes plantes i tomates que han nascut del compost que faig... però me falta empenta per passar a l'escarola, jeje merci per el consell

ramon ha dit...

Déu meu, em sembla que he entrat a un altre "lado oscuro"!

Si us puc ajudar en el poc que sé, ja ho sabeu.