dilluns, 19 de juliol del 2010

Horts urbans ecològics (i 2)

Avui hem acabat el curs d'horts urbans ecològics. Curt però molt bé com a introducció. Molt interessant, no només per conrear plantes amb utilitat culinària al balcó o a la terrassa sinó també pel fet de conèixer el cicle vital d'uns éssers vius i recordar-nos la importància de la nostra alimentació i de la perversitat de l'agricultura i de la ramaderia extensiva: transgènics, antibiòtics, plaguicides, herbicides i hormones que seran ingerits amb el nostre consum.

Aquesta setmana he tingut cura de les llavors que vam plantar la setmana passada al planter. En tres dies, les llavors ja havien germinat i començaven a treure el caparró de la terra. En set dies, els enciams (esquerra) i els raves (dreta) ja eren unes plantetes llestes per ser trasplantades a tests. En un test normal cadascú ha plantat un enciam i un parell de raves.

Ara l'objectiu serà fer una anàlisi de les possibilitats del meu hort urbà ecològic, gestionar les rotacions de plantes, produir compost, combatre les plagues... i sense fer servir agroquímics. Sóc conscient que serà més terapèutic que per la collita que podré obtenir però és apassionant.

2 comentaris:

el Shysh ha dit...

els enciams i els raves del meu hort urbà ( uns 3x 2,5 metres) han estat un fracàs. Creixement lentissim i amargants a no poder mes. No se com hauran acabat les patates que ren les que estaven més ufanoses-

greta ha dit...

Hay Ramón que después de esto ya no te ven el pelo en el mercado. Ya iras poniendo fotos de los avances.