dijous, 26 de novembre del 2009

La dignitat de Catalunya

En un fet sense precedents, avui 12 diaris catalans (El Periódico de Catalunya, La Vanguardia, Avui, El Punt, Diari de Girona, Diari de Tarragona, Segre, La Mañana, Regió 7, El 9 Nou, Diari de Sabadell i Diari de Terrassa) han publicat una editorial conjunta, que expressa la voluntat de la ciutadania i la voluntat d'un país.

"Hi ha preocupació a Catalunya i cal que tot Espanya ho sàpiga. Hi ha alguna cosa més que preocupació. Hi ha un creixent atipament per haver de suportar la mirada irada dels que continuen percebent la identitat catalana (institucions, estructura econòmica, idioma i tradició cultural) com el defecte de fabricació que impedeix a Espanya assolir una somiada i impossible uniformitat. Els catalans paguen els seus impostos (sense privilegi foral); contribueixen amb el seu esforç a la transferència de rendes a l’Espanya més pobra; afronten la internacionalització econòmica sense els quantiosos beneficis de la capitalitat de l'Estat; parlen una llengua amb més pes demogràfic que el de diversos idiomes oficials a la Unió Europea, una llengua que en lloc de ser estimada, resulta sotmesa tantes vegades a l'obsessiu escrutini de l’espanyolisme oficial. I acaten les lleis, per descomptat, sense renunciar a la seva pacífica i provada capacitat d'aguant cívic."

Aprofito per donar el meu suport a aquesta iniciativa i a aquesta opinió. Podeu llegir el text íntegre en català o castellà.

2 comentaris:

Pedraforca ha dit...

Dono el meu total suport i espero que la societat civil actiu en consequència...

Lua ha dit...

Jo també dono el meu total suport!!!!