dissabte, 20 de juny del 2009

Paella... per a 20 persones!

Avui a Cardedeu, a casa de la Marga i de l'Ignasi, hem preparat una paella per a 20 persones. Tot un repte!

Primer de tot preparem un brou amb les herbes del caldo, un ós de vedella i la carcanada del pollastre. Tot seguit, netegem la carn ben tallada (1 conill, 1 pollastre, 500 g costella de porc, 500 g salsitxes) i la rossegem amb oli en una paella d'un metre de diàmetre. Quan la carn comença a estar daurada, sofregim 3 porros i, tot seguit, anem posant les verdures ben tallades i en aquest ordre: 2 pebrots verds, 1 pebrot vermell, 8 carxofes, un ramat d'espàrrecs verds, una safata de xampinyons, un bon grapat de mongetes tendres i 400 g de pèsols. Anem remenant, rectificant d'oli, amb cura que no s'enganxi. Sofregim 2,5 kg d'arròs (100 g per persona) i, tot seguit, 4 tomàquets madurs ratllats. Rectifiquem de sal, pebre negre i pebre vermell. Acabem afegint una picada feta amb 6 dents d'all i julivert.


Mitja hora abans de dinar, aboquem el brou colat (doble volum que d'arròs) i calent. Controlem la cocció sense remenar l'arròs, afegint brou calent i sal si cal.


I aquí teniu el resultat.


Malgrat la dificultat de cuinar una paella d'aquestes característiques, ha quedat molt bona. Sens dubte, ha ajudat molt tenir les eines adients: una paella ben gran i un foc amb difusor.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Ramon,

la paella genial, ho certifico. Per cert el llibre de l'eriçó també em va agradar molt.

Anònim ha dit...

Hola Ramon,

la paella genial, ho certifico. Per cert el llibre de l'eriçó també em va agradar molt.

Anònim ha dit...

M'heoblidat de firmar....Àlex

greta ha dit...

Que casualidad, yo también he estado en Cardedeu en una comida de 20 personas pero no hemos comido paella, por lo tanto deduzco que no era la misma fiesta. De todas formas tiene muy buena pinta la paella.
un peto

issa ha dit...

Doncs fa molt que no vaig a Cardedeu, però recordo menjar paella per... tot el poble!!!
Suposo que això va ser a la Festa Major.
Deu ser molt complicat cuinar per tants, oi? però sembla que us vau ensortir.

Anònim ha dit...

Hola Ramon,

Quina bona pinta que fa aquesta paella!!!!
Estava bó l'arrós??

Mònica

Anònim ha dit...

Corroboro l'esplendor de la paella. Una única inexactitud en l'explicació: on dius "hem preparat" cal dir "he preparat", l'únic artífex de l'èxit ets tu Ramon, la resta mers ajudants de segona fila i excel·lents endrapadors.
Gràcies per la feina.
Ignasi

albis ha dit...

Menys fotos i més paelles per al personal de BK!!