dimecres, 24 de desembre del 2008

Tradició, moderació i sostenibilitat

A la secció Societat del diari Avui he llegit quatre articles que m'han fet pensar en els dies de disbauxa i excessos que s'acosten. Us poso l'enllaç per si voleu llegir l'article sencer.

Un Nadal sense indigestió: Gaudir d'àpats saborosos i atractius, sense abandonar la tradició, no vol dir necessàriament fer menús hipercalòrics ni tampoc cometre abusos. Algunes formes de cuinar o l'ús de determinats ingredients poden ajudar a sobreviure al Nadal.

El menjar de casa té més bon gust: Menjar els aliments propis del lloc on vivim, cultivats de la manera més natural possible, és un dels consells de la primatòloga Jane Goodall. Aquesta ecologista defensa un canvi en el model de vida personal. Aposta per prendre consciència de l'impacte que té la nostra alimentació en el conjunt del planeta i actuar en conseqüència.

Compra responsable: Per cooperar al desenvolupament s'hi pot cooperar a través d'hàbits tan simples i quotidians com és el de consumir. Consumir d'una forma més racional, pensant no solament en els interessos individuals sinó tenint en compte també les implicacions del nostre consum en els països i les societats del sud. És l'anomenat consum responsable, crític, conscient, solidari, just o compromès.

Cap a un creixement respectuós i just: El comerç just és una forma d'intercanvi comercial en què es tenen en compte i es respecten les condicions de producció justes i respectuoses amb els treballadors i el medi ambient en tot el procés productiu.

Per tot això, us desitjo tradició, moderació i sostenibilitat per a aquestes festes.

3 comentaris:

albis ha dit...

Estic orgullosa de poder dir que els meus Nadals (i resta d'àpats i compre de l'any) són sempre molt sostenibles, o almenys tant com puc!

Això sí, per aquestes dates que no em falti mai torró Suchard, que és la meva perdició.

Pedraforca ha dit...

L'escuella i la carns d'olla de casa son sostenibles, oi? Visca un Nadal tradicional i moderat !!!
Ara em vaig a fotre una copa de cava, jajaja
BON NADAL !!!

Anònim ha dit...

Sort que he llegit aquest comentari després de festes, que si no em fas venir mala consciència. Com sempre tens raó en tot, l'única cosa que puc al·legar en la meva defensa és que, de tota la vida i per tradició, aquestes festes van contra la moderació i la resta són modernitats tan recomanables i saludables com vulguis, ho he de reconèixer.
Ignasi, bon any un altre cop!