dijous, 25 de desembre del 2008

Escudella i carn d'olla

Aquest Nadal, he preparat a casa escudella i carn d'olla, un dels plats típics de Catalunya.

Posem una olla al foc amb uns 9 litres d'aigua, hi afegim tota la carn (400 g de vedella en dos trossos, 1/4 de gallina, mig pollastre i els menuts, mig peu de porc, 200 g d'orella i morro de porc, 200 g cansalada) i els ossos (1 os d'espinada de porc, 1 os de pernil, 1 os de genoll de vedella, 1 os blanc), tot ben net i polit, i 250 g de cigrons (remullats durant 12 hores). Mentre va bullint, escumem per treure les impureses i l'excés de greix.

Preparem les pilotes. Barregem 250 g de carn picada de vedella, 250 g de carn picada de porc, 1 ou, una cullerada de farina de galeta, julivert, all, sal i pebre a gust. Ho treballem bé. Fem tres pilotes i les enfarinem amb farina blanca.

Després d'una hora de bullir la carn, posem les verdures (3 pastanagues, 1 nap, 1 xirivia, api, porro). Deixem que bulli una hora i mitja, i escumem; llavors, la carn ja serà prou tova. Afegim unes fulles de col, quatre patates tallades per la meitat, la pilota i les botifarres (200 g de negre i 200 g de crua). Deixem bullir una mitja hora més. Rectifiquem de sal. Colem part del brou per bullir els galets, amb cura de no coure'ls massa.

Servim l'escudella i, després, la carn d'olla i les verdures. Tot ben calent.


2 comentaris:

Pedraforca ha dit...

Hummmm !!!!
Quin flaire que desprén l'escudella...
Segur que et va sortir molt bona, oi?
Bon Profit !!!

Anònim ha dit...

Soc l'Ester de Cabanillas i est molt xula la teva pagina sobra el pastis de formatge bonissim quan el fagi ja tu dire i sobra l'escudella fa un goig que semble que arrivi la flaire aqui.
Un peto molt grand.