diumenge, 25 de maig del 2008

Indiana Jones i el Regne de la Calavera de Cristall, de Steven Spielberg

Hi ha pel·lícules que cal veure al cinema, i aquesta n'és una. Potser és una pel·lícula simple, però està plena de diversió, aventures, espectacularitat i bones dosis d'humor. Ara, també és veritat que és la més fluixeta de tota la nissaga, però no desmereix, com tampoc desmereix en Harrison Ford que, als seus seixanta anys, fa un bon paper com a Indiana Jones.

Doncs bé, ahir al vespre vaig anar amb en Txema a veure "Indiana Jones i el Regne de la Calavera de Cristall", i ens vàrem divertir molt durant les dues hores que dura la pel·lícula.

El professor d'arqueologia i aventurer Indiana Jones coneix un adolescent que li fa una proposta: si l'ajuda a resoldre un problema familiar, posarà a les seves mans la possibilitat de trobar la calavera de cristall d'Akator, un objecte llegendari que concedeix un gran poder a qui la posseeix. Per aquest motiu, viatgen al Perú, terra d'antigues tombes i rumors d'una ciutat d'or. Però no triguen a descobrir que no estan sols; uns agents soviètics també volen apoderar-se de la Calavera de Cristall.

L'argument és bastant dispers, però això no treu perquè sigui una bona pel·lícula d'aventures.