dissabte, 24 de maig del 2008

Caminada per la Conreria

Un dels actes de celebració del 25è aniversari de l'hospital ha estat una caminada pels voltants de l'hospital, aprofitant que està situat a les portes del Parc Natural de la Serralada de Marina.

El matí s'ha aixecat plujós. Ens trobem a les nou del matí al vestíbul de l'edifici Materno-Infantil. Som un bon grup, uns cinquanta, i tots amb moltes ganes de caminar. Com que està plovent a bots i barrals, decidim anar a esmorzar a la cafeteria, i fer temps. Finalment, a dos quarts d'onze del matí para de ploure.

Iniciem la caminada, amb l'Alfons liderant el grup, i la Nieves i jo tancant-lo. Ve amb nosaltres una muntanyenca de dos anys, tot una campiona, i hem d'adaptar el nostre pas a les seves potes curtes. Increïble, ha fet una bona part del camí a peu, i són uns 10 quilòmetres.

Prenem el GR-92, que passa per davant de l'hospital i, ràpidament, guanyem alçada. Tenim unes bones vistes sobre el complex hospitalari. Arribem al coll, on s'hauria de veure tot el vessant del Maresme, però el dia està massa emboirat. Ni tan sols veiem la Cartoixa de Montalegre, un monestir cartoixà del segle XIII-XV, que queda just per sota del nostre camí.

Arribem a La Conreria, antiga granja de la cartoixa i que actualment és una casa de colònies, travessem amb compte la carretera de Badalona a Mollet del Vallés i, molt a prop, es troba el Mas Po-Canyadó (un bonic casalot modernista) i el cementiri del còlera, on foren enterrades les víctimes d'una epidèmia de febre groga que afectà Barcelona al segle XIX.

Reprenem el camí, de tornada a l'hospital. Aquest cop no agafem el GR-92. Per una pista arribem a un corriol carener que, tot planejant i en suau descens, ens condueix, passant per la font de l'Amigó, a l'hospital, on arribem a dos quarts de dues.

La caminada ha estat tot un èxit. A més a més, el temps ha aguantat i no ha plogut. Uns quants, decidim acabar les caminades com cal, i anem a menjar carn a la brasa a un restaurant proper.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ramon, et vem trobar a faltar a BK... Qué ja has llegit la tesi? Com ha anat??

ramon ha dit...

Doncs sí, ahir vaig llegir la tesi per la tarda i va anar molt bé.

Eps, i jo també us vaig trobar molt a faltar.

Fins dilluns.