diumenge, 27 d’agost del 2006

Una casa de bojos, de Cédric Klapisch

Divendres al vespre van passar per TV3 la pel·lícula "Una casa de bojos" ("L'auberge espagnole"), de Cédric Klapisch (França-Espanya, 2002). Com que tenia un sopar amb uns amics, vaig programar el vídeo, i ahir dissabte al vespre la vaig veure. Molt bona.

En Xavier (Romain Duris), un noi de París amb un caos mental enorme, decideix anar a Barcelona a estudiar l'últim any de carrera de Ciències Econòmiques, ja que un amic del seu pare li comenta la possibilitat d'entrar en el Ministeri d'Economia si parlava bé l'espanyol. El noi està trist d'haver de separar-se de la seva xicota, la Martine (Audrey Tautou).

Quan arriba a Barcelona, es posa a buscar pis i, finalment, troba un apartament en el centre que l'haurà de compartir amb 6 joves, tots ells estudiants d'Erasmus i de diferentes nacionalitats. Una autèntica Babel. Durant aquest any, en Xavier viurà tota una sèrie d'experiències que seran un recorregut iniciàtic.

Al final de la seva estada, els companys de pis ja es comencen a conèixer i a sentir-se com a casa. Xavier torna a París, on la Martine ja té un altre xicot. Comença a treballar en el ministeri. Mira amb detall el gran edifici ministerial, el qual li produeix una gran claustrofòbia. De sobte, surt corrents i fuig. Torna a casa i comença a escriure la història "L'auberge espagnole". Per fi se sent ell mateix. Ja de petit volia ser escriptor.

Una pel·lícula original, honesta i fresca que aprofita l'ambient inigualable de Barcelona.