dijous, 30 de març del 2006

"El curiós incident del gos a mitjanit", de Mark Haddon

"The curious incident of the dog in the night-time", de Mark Haddon, és un llibre ben curiós, com diu el seu títol. El narrador, en Christopher Boone, té 15 anys i pateix la síndrome d'Asperger, una forma lleu d'autisme. En sap moltíssim de matemàtiques, però molt poc dels éssers humans. Li agrada la veritat, però odia els colors groc i marró i el contacte físic.

La novel·la comença com una narració detectivesca on el protagonista es proposa resoldre l'assassinat d'un gos, però en poques pàgines es converteix en un relat sobre el món vist per un adolescent amb una discapacitat que li impedeix contactar emocionalment amb el món que li envolta.

Per al protagonista, el món de les persones és incomprensible perquè està fora de tota lògica matemàtica. És capaç de resoldre enigmes matemàtics però és incapaç d'extreure cap significat al gest humà.

No he trobat que sigui una novel·la divertida, malgrat les situacions còmiques provocades pels raonaments del protagonista, degut a la seva incapacitat d'entendre com funciona el món. Una lectura molt recomanable.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He disfrutat llegint el mateix llibre, però tinc el dubte de com ho ha fet l'escriptor per escriure la novela si ell no pateix d'autisme. Per molt que puguis llegir i fer recerca d'informació no deu ser el mateix. Però és una bona forma, al llegir el llibre, d'entrar en aquest món. Sergi.

Anònim ha dit...

El llibre no està malament, però dibuixa una personalitat, dins de l'espectre autista, però una mica irreal, com barreixant síntomes que no solen venir junts.

Per saber més d'aquest tema recomano aquesta pàgina:


http://espectroautista.googlepages.com/

I sobre tot els seus questionaris:

http://espectroautista.googlepages.com/adultos
http://espectroautista.googlepages.com/infantil