dissabte, 26 d’octubre de 2013

Panellets


Aquest any hem fet panellets a casa. Fa uns anys varem seguir una recepta que no portava moniato. Aquest cop hem seguit la recepta "familiar". No sabria dir-vos quina recepta és millor, però amb la que porta moniato surten uns panellets menys embafadors.

Fem un puré amb 400 g de moniato blanc (o patata). Afegim 400 g d'ametlla crua ratllada, 400 g de sucre, 2 rovells d'ou, pell de llimona ratllada. Amassem bé.

Dividim la massa en 3 parts. Amb una part, fem unes boles i posem pinyons per sobre. Amb una altra part, fem uns cilindres i hi dipositem ametlla picada. I a l'última part (amb menys quantitat de massa), li afegim 50 g de coco ratllat, amassem bé i fem unes piràmides.

Els dipositem en una safata de forn empolvorada de farina blanca, pintem amb clara d'ou i enfornem (250º, uns 7 mn). Cal controlar el fornejat.

2 comentaris:

Laia ha dit...

Llàstima que no m'agradin els panellets, perquè tenen molt bona pinta :)

Enric ha dit...

Hola!! Prenc nota de la recepta!! Us deixo un enllaç a una sense moniato per si la voleu fer l'any que ve!
http://sucrebcn.blogspot.com.es/2013/10/panellets.html?m=1