dimecres, 10 de juliol del 2013

Toscana: San Gimignano i Volterra

Avui toca visitar dos dels pobles més macos i característics de la Toscana: San Gimignano i Volterra.

A mesura que ens acostem a San Gimignano, es comencen a divisar les 14 torres que donen a aquesta ciutat emmurallada un aire de Manhattan medieval. Les torres, que en una altra època van ser 72, eren un símbol de poder i riquesa de les famílies benestants. És una ciutat encantadora.

Arribem a la Piazza del Duomo, on es troben el Palazzo del Podestà, el Palazzo Comunale i la Colegiata, una basílica romànica del segle XIV que destaca pels frescos del seu interior. Al costat mateix es troba la bonica Piazza della Cisterna on es troba una de les millors gelateries del món, la Gelateria di Piazza. Gelat en mà ens arribem a la Rocca, les restes de la fortalesa de la ciutat i amb magnífiques vistes de les productives terres del seu voltant.




Després de dinar ens arribem a la també emmurallada Volterra, una altra preciosa població toscana d'aire medieval. La Piazza dei Priori es troba envoltada d'austeres mansions medievals, del Palazzo dei Priori, del Palazzo Pretorio i de la catedral. Caminant pels seus carrers ens arribem fins a les restes d'un teatre romà, molt ben conservat.





Comencen a caure gotes de pam, cosa que li dóna a la població un aire misteriosament trist. Cotxe i cap a l'agriturismo. Banyar-te a la piscina plovent i amb aquest capvespre és tota una experiència purificadora.