divendres, 12 de juliol de 2013

Toscana: Chianti

Suaus turons, castells, esglésies romàniques, vinyes i oliveres cobreixen el paisatge del Chianti. Aquesta zona situada entre Florència i Siena produeix alguns dels vins més coneguts del país, entre els que destaca el Chianti Classico, un vi de raïm sangiovese i que es ven amb el símbol del Gallo Nero.

Seguim la carretera que passa per Gaiole in Chianti, Radda in Chianti i Castellina in Chianti. Visitem el Castello di Brolio i participem en una degustació de vins: blanc, rosat i negre. Hi ha altres castells, pels quals passem però no visitem, com el Castello di Volpaia o el Castello di Meleto.




Arribem a primera hora de la tarda al nostre allotjament, "Agriturismo Podere del Pereto". Aprofitem per visitar la "azienda agricola", d'agricultura ecològica, on conreen olives, cereals, llegums i hortalisses i la petita tenda on es pot comprar pasta, salses, melmelades, cervesa... de fabricació pròpia. Molt interessant.