diumenge, 12 d’abril del 2009

Pasqua de Resurrecció

Molt interessant l'article de Juan José Tamayo a El Periódico d'avui, on parla del retrocés de la religió en la societat, i amb el qual estic totalment d'acord.

L'Església catòlica està en crisi i va perdent credibilitat entre els mateixos creients, però també davant la societat. I centra aquesta responsabilitat en la jerarquia catòlica, la qual manté posicions retrògrades en diverses qüestions: visió negativa de la sexualitat, oposició a l'ús del preservatiu per posar fi a l'extensió de la sida, condemna de l'homosexualitat, considerar pecaminoses les parelles de fet i els matrimonis homosexuals, oposar-se als avenços científics que contribueixen a millorar les condicions de vida i a curar malalties (fecundació in vitro, investigació amb cèl·lules mare), comparar l'avortament amb el terrorisme, criminalitzar el dret a morir dignament...

L'article finalitza amb la següent pregunta: "¿Aprofitarà la jerarquia catòlica la Setmana Santa i la Pasqua de Resurrecció per reconèixer la seva desubicació cultural, despertar del somni dogmàtic en què viu i canviar de rumb?"

1 comentari:

Unknown ha dit...

juas!! l'esglèsia?? si porten 500 anys mentint per defensar unes idees completament desfasades.