dijous, 9 d’abril del 2009

El meu amor Sputnik, d'Haruki Murakami

Després d'haver llegit "Tòquio Blues" (1987) i "Kafka a la platja" (2002), em vaig quedar amb ganes de llegir alguna cosa més de l'escriptor japonès Haruki Murakami.

"El meu amor Sputnik" (1999) narra la història de tres personatges. K, el narrador, està enamorat de Sumire, la seva millor amiga, una noia impulsiva i amb aspiracions literàries. Però ella està enamorada de Miu, una dona de negocis, més gran i molt sofisticada, la qual li ofereix feina. Sumire acompanya Miu a una petita illa grega, en un viatge de negocis, i un cop allà desapareix sense dir res. K inicia la recerca de la seva amiga per l'illa, on descobreix uns documents que revelen un secret de l'enigmàtica Miu.

"Doncs bé, així és com vivim les nostres vides. És igual que siguem víctimes d'una pèrdua irreparable, és igual que el que ens ha estat robat sigui imprescindible, i fins i tot tant és si ens transformem en persones completament diferents que només conservem la capa exterior d'abans; nosaltres continuem desenvolupant el paper de les nostres vides, en silenci.".

Una altra lectura molt recomanable de l'escriptor japonès.