dilluns, 9 de febrer del 2009

Un viatge sentimental, de Laurence Sterne

"Un viatge sentimental" és una novel·la de l'escriptor irlandès i clergue anglicà Laurence Sterne (1713-1768). En 1765, Sterne va viatjar per França i Itàlia i, a la seva tornada, va descriure el seu viatge des d'un punt de vista sentimental.

Aquest llibre, però, no és ben bé una novel·la de viatges. Més aviat, es tracta del deambular erràtic d'en Yorick, un alegre clergue i alter ego de l'autor, per França. No són les ciutats o monuments l'objectiu del seu viatge sinó els personatges trobats i les petites aventures i anècdotes, que li serveixen d'excusa per a reflexionar sobre la vida.

"L'avantatge de viatjar, pel que feia a savoir vivre, consistia a conèixer molta gent i molts costums; ens ensenyava la tolerància mútua, i la tolerància mútua ens ensenyava l'amor mutu".

1 comentari:

Martins ha dit...

hola Ramon,

primer de tot felicitat per la bufanda, ara he vist la foto i realmente t'he quedat molt bé. No cal ni bloqujar-la!! Bé la meva intenció era fer aquesta mateixa nit la crònica d'avui.... però aìxò de la informatica doncs no ho porto massa bé... no sé on he de posar el password del bk per publicar la crònica... em pots ajudar, si us plau?? el meu mail: martinsknit@gmail.com.

mil gràcies. Marta