dissabte, 14 de febrer del 2009

El setè segell, d'Ingmar Bergman

"El setè segell" (1957)! Què us puc dir d'aquesta extraordinària pel·lícula d'Ingmar Bergman i que he vist avui per segon cop? Obra mestra, magnífiques interpretacions, imatges de gran força visual, excel·lent fotografia, diàlegs de gran riquesa...

Ens trobem al segle XIV i la pesta negra arrasa Europa. El cavaller suec Antonius Block (Max von Sydow) i el seu escuder tornen al seu país, després de deu anys de creuades a Terra Santa. Torna com un home turmentat per les visions de mort, i la pròpia Mort (Bengt Ekerot) l'espera. Amb la intenció d'allargar el temps de vida i trobar un sentit a la seva existència, el cavaller repta la Mort a una partida d'escacs.

"-Espera un moment. -És el que dieu tots, però jo no concedeixo pròrrogues. -Jugues als escacs, oi? -Com ho saps? -Ho he vist en pintures i ho he escoltat en cançons. -Doncs sí, realment sóc un excel·lent jugador d'escacs".

2 comentaris:

MJ ha dit...

yo la vi por primera vez con 12 años y me impresionó profundamente. Luego, la he visto dos o tres veces más y siempre consiguer conmoverme. Para mi, una obra maestra, y una de mis películas favoritas.

Anònim ha dit...

M'heu fet venir ganes de tornar-la a veure. Intentaré trobar-la a la biblioteca.

Ignasi