diumenge, 15 de febrer del 2009

84, Charing Cross Road, de Helene Hanff

Crec que només he llegit dos llibres del gènere epistolar: el sensacional "Cartes a un jove poeta", de Rainer Maria Rilke, i "84, Charing Cross Road" (1970), de l'escriptora nord-americana Helene Hanff (1916-1997).

A l'autora, l'èxit li va arribar quan se li va ocórrer publicar una selecció de la correspondència que, entre 1949 i 1969, va mantenir amb un llibreter londinenc, Frank Doel, empleat de la llibreria de vell Marks & Co. Les cartes comencen amb els formalismes propis d'una relació comercial entre desconeguts. Amb el pas del temps, la correspondència anirà sent cada cop més íntima, obrint-se a altres empleats de la llibreria, i no parlant únicament de llibres sinó també de la vida quotidiana.

Un llibre senzill i deliciós, ideal per als amants dels llibres i de les llibreries.

"Solia anar a mirar pel·lícules angleses només per veure els carrers. Recordo que fa anys un xicot anglès em va dir que la gent que va a Anglaterra hi troba exactament el que hi va a buscar. Jo vaig dir que hi aniria a la recerca de l'Anglaterra de la literatura anglesa".

2 comentaris:

Belen ha dit...

tens raó, és un llibre excel·lent!
durant el meu últim viatge a londres vaig anar al 84 de cgharing cross road i... hi havia un pizza hut! quina decepció...

petons

Pushka ha dit...

sóc més clàssica, m'agrada més Rilke...