dissabte, 6 de desembre de 2008

Carxofes al forn

La carxofa és un vegetal molt interessant des del punt de vista nutricional: estimula la funció hepàtica, redueix el nivell de colesterol en sang, disminueix la pressió arterial, és diürètica,... Però, a més, des del punt de vista gastronòmic, la carxofa és un regal.

Avui m'he preparat unes carxofes al forn. Es netegen les carxofes, es talla la branca i es treuen les fulles més dures. Reserva les branques, les pots utilitzar un altre dia per enriquir un sofregit.

Obrim la carxofa amb les mans. Salempebrem, reguem amb oli i un rajolí de vinagre blanc. Algun cop els hi he posat xoriç o cansalada ben tallada. S'introdueixen al forn a 250º durant una mitja hora.

Un plat d'una simplicitat extrema, i pots aprofitar el forn per coure unes patates i fer una escalivada.

3 comentaris:

Belén ha dit...

saps que aquest és un dels plats preferits? com et cuides noi!

petons

albis ha dit...

Doncs a mi no m'agraden gaire... i això que ho intent, perquè sé com en són de saludables.

Lua ha dit...

Doncs a mi m'encanten!!!