divendres, 24 d’octubre del 2008

Las mujeres de verdad tienen curvas, de Patricia Cardoso

Aquest vespre he vist la pel·lícula "Las mujeres de verdad tienen curvas" (Estats Units, 2002), de la directora d'origen colombià Patricia Cardoso, i que la Laura G. m'havia recomanat fa un temps.

Aquesta comèdia dramàtica narra la història d'Ana (América Ferrera), una adolescent nord-americana d'origen mexicà. Al finalitzar els estudis a l'institut, el seu professor l'anima a sol·licitar una beca per estudiar a la universitat de Nova York. Però la seva tradicional mare pensa que ha d'ajudar a la família. Dividida entre les seves ambicions i la seva tradició cultural, accedeix a treballar en la fàbrica de costura de la seva germana.

Es tracta d'una pel·lícula plena de sensibilitat, que fa somriure i pensar a la vegada. "No hay mejor aderezo que la carne encima del hueso". La pel·lícula parla de la rebel·lia contra el món imposat, del dret a la llibertat, de la tolerància, de l'enfrontament generacional, de l'amor i del sexe, de l'educació i de la cultura, de la dignitat i dels valors importants a la vida, de l'acceptació del propi cos... Us la recomano.

2 comentaris:

Felix ha dit...

te quiero hacer una recomendación cinéfila.... muy buena....

tienes que ver HULA GIRLS.... te va a encantar.

ramon ha dit...

Me l'apunto. Gràcies.