dijous, 4 de setembre del 2008

Vietnam: Hué

Un cop a Hanoi, ens dirigim a l'aeroport per volar a Hué, al centre del país i 650 km al sud de Hanoi. Sobrevolem el paral·lel 17, de gran importància en la història recent del país. El 1954 es va signar un acord entre el Viet Minh i els francesos de crear una Àrea Desmilitaritzada i la divisió temporal del país. Davant l'evidència que les eleccions de 1956 les guanyarien els comunistes del nord del país, els vietnamites pro-americans del sud van decidir suspendre-les, fet que va abocar a la divisió de Vietnam en dos estats: la República Democràtica de Vietnam al nord (comunista, presidida per Ho Chi Minh i Hanoi de capital) i la República del Vietnam al sud (anti-comunista i Saigon de capital).

Hué és el centre espiritual, intel·lectual i cultural de Vietnam. La vida al carrer i, sobretot, la circulació de motocicletes, és molt més relaxada que a la capital.

El 1802, la ciutat va esdevenir la capital de Vietnam sota una dinastia de monarques absoluts, els Nguyen. De les construccions que va ordenar destaca la ciutadella emmurallada. Al seu interior es van construir el palau imperial i la Ciutat Porpra, recinte d'ús exclusiu de l'emperador i la seva cort. Malauradament, avui immenses parts del recinte imperial estan malmeses i en període de reconstrucció.



A la riba del riu Perfum, prop d'Hué, es troba la pagoda de Thien Mu. La seva torre octogonal ha esdevingut símbol de la ciutat. A la riba del riu, els emperadors d'Hué van fer-se construir els seus mausoleus. Visitem les tombes reials de Kahi Dinh i la de Tu Duc.




La cervesa del país mereix un capítol. De nord a sud del país, anem tastant les diferents marques (Ha Noi, 333, Tiger, Saigon...), a 15.000 Dongs l'ampolla de 650 ml (1 € = 24.000 Dongs). Menció especial per la Bia Hoi, una cervesa de pressió per 4.000 Dongs la gerra.

1 comentari:

Nutsue ha dit...

Ui, he estat masses dies sense mirar els blogs i ara m'he trobat una bona sorpresa! una crónica detallada de Vietnam!

Disfruta molt d'aquests dies! Ens veiem a la tornada!