dimecres, 16 d’abril del 2008

Dona, catalana i embarassada a Defensa

La fotografia del cap de setmana ha estat la de la Carme Chacon passant revista a les tropes com a nova Ministra de Defensa. Que aquest fet cridi l'atenció és una demostració més del llarg camí que ha de recórrer encara la nostra societat en la lluita per la igualtat.

Aquest nomenament, a més, ha generat reaccions de tota mena i en tots els àmbits. Una mostra. L'Associació de Militars Espanyols considera un menyspreu a l'exèrcit perquè la nova ministra és "dona, catalana i està embarassada", com si aquests atributs fossin un insult.

Impressionant i indignant. No s'està qüestionant la seva capacitat, sinó que es qüestiona pel fet de ser dona i estar embarassada. Doncs jo estic convençut que la Carme Chacon està infinitament millor preparada com a Ministra de Defensa que els seus predecessors (Trillo o Bono) i, a més, penso que hi durà aires nous.

2 comentaris:

Pedraforca ha dit...

El més greu de tot és que no han sortit moltes veus en la seva defensa. I recordem també que Berlusconi fa fer broma amb les noves ministres del nou Govern de Zapatero. Molt masclisme encara hi ha a la societat.

Prunila ha dit...

He estat a Milan i a tots els diaris és la foto impactant de portada, al costat d'en Bush comentant com els militars maltracten en els interrogatoris; per això vaig comprar el Corriere...