diumenge, 24 de febrer de 2008

Reserves Naturals del Delta del Llobregat

En Ramon ens comenta d'anar a veure les "Reserves Naturals del Delta del Llobregat", una de les zones humides més importants de Catalunya. Ens farà una visita guiada.

La proximitat de Barcelona i del seu aeroport fa pensar en la fragilitat dels espais naturals. És ben curiós com el vol i el soroll dels avions no semblen afectar la vida diària dels ocells.

Com sempre, arribo massa d'hora. Em distrec veient les maniobres d'aproximació dels avions a la pista d'aterratge de l'aeroport...


Poc a poc, va arribant tothom: la Valentina, en Raül, l'Aïna, en Pau, la Marga, l'Ignasi, l'Albert, en Miquel, la Núria, en Ramon, en Marcel, la Clara, en Juan Carlos.

Amb la finalitat de no molestar els ocells, hi ha unes casetes de fusta que permeten la seva observació. És fonamental dur uns prismàtics per veure'ls bé. En Ramon, que a més és biòleg, ens va dient quins ocells veiem: ànec blanc, xarxet, ànec collverd, ànec cullerot, corb marí, ibis negre, cigne negre, fotja, bernat pescaire, polla d'aigua,...I ben acabat, a dinar al restaurant, on ens esperen la Núria i l'Andreu.