dissabte, 16 de febrer del 2008

Còctel de llagostins i Rap a la marinera

Avui venen a sopar la Clara, la Isabel, la Merche i en Jordi. Doncs, au, m'he posat a la cuina a preparar aquest parell de plats.

Còctel de llagostins: 800 g llagostins bullits, ou dur, salsa de còctel, 1 enciam, julivert.

Tallem l'enciam a la juliana i el barregem amb els llagostins tallats. Ho posem en un bol o copa especial. Afegim la salsa de còctel. Decorem amb 3 llagostins sencers per bol, espolsant amb una mica d'ou dur picat i julivert. Servim ben fred.


Rap a la marinera: 1,5 kg de rap, 15 musclos, 2 cebes, 500 g tomàquets, 300 g pèsols, 50 g d'ametlles picades, 1 llimona, 1 tasseta de vi blanc, all, julivert.

El rap ben net i tallat a rodanxes. El posem en safata de forn, amb una mica de sal, suc de llimona, vi i una mica d'aigua. Coem al forn durant 10-15 minuts.

Fregim la ceba ben trinxada en un cassó, i quan es comença a daurar afegim el tomàquet fet puré. Deixem coure bé. Passem pel pímer. Afegim l'all i el julivert trinxats, el brou de coure el peix i les ametlles picades. Ho deixem coure 5-10 minuts més, rectificant de sal.

Col·loquem el peix en una cassola de terrissa, i el cobrim amb la salsa. Al voltant hi posem els musclos, oberts prèviament al vapor, alternant una part de la closca amb el musclo i l'altra part plena de pèsols bullits. Adornem amb rodanxetes de llimona i julivert.

Aquest plat el vaig preparar ahir divendres, ja que reposat 24 h a la nevera és més bo. Els musclos els he preparat avui a la tarda.


I encara que avui no sigui el meu aniversari (sempre ho celebrem amb setmanes d'endarreriment), no perdono ni el regal (un plaid per al sofà, xulo, xulo) ni aquest deliciós pastís de fruitetes del bosc que m'han portat.