dissabte, 9 de juny del 2007

Estels del Sud: Refugi Caro-Paüls

Dades: Recorregut: 21,2 Km. Desnivell positiu: 400 m. Desnivell negatiu: 1300 m. Temps (amb parades): 8 h 50 mn.

Última etapa de la travessa. Com que és una etapa llarga, i volem arribar a Barcelona al vespre, decidim sortir del Refugi de Caro (1166 m) a les 7:10 h. Sortim per darrera del refugi seguint les marques del GR-7, i que no deixarem fins a Paüls.

Iniciem la caminada per un corriol que duu a una pista forestal. Un altre corriol puja decididament fins el Pla de Llinars, i creuem una zona de pastures, les Foies. El camí ens condueix al Coll de Carabasses (1067 m) i al refugi no guardat de les Clotes, on descansem una estona.



Seguim pel GR-7 fins al Coll dels Eriçons i les Rases del Maraco. Els desnivells són accentuats i fa molta calor. El terreny, més sec, fa que la vegetació variï, dominant els arbusts i les plantes llenyoses com la farigola. Travessem diferents llocs: l'Espina i diversos colls (d'Alfara, de l'Enrajolada, dels Ginjolers).


Des del Coll del Camp (949 m), el camí baixa decidit i, després de passar per la Font de Sant Roc, arribem al poble de Paüls (378 m) a les 16 h.


Últim segell a la tarja de pas a la Residència Casa de Pagès “Ca les Barberes”, on ens donen la samarreta. Dutxa, dinar i, frescs, cansats i molt satisfets, tornem en cotxe a Barcelona.

2 comentaris:

Pedraforca ha dit...

Estic totalment d'acord amb la descripció que has fet de la Travessa Estels del Sud. Només vull dir que la recomano a tothom pels paissatges, pels indrets que veurem i l'entorn de natura.
Sergi

Anònim ha dit...

estic deacord amb aquesta pag pero podrieu posar les fotus de les fonts de sant roc que si no aixo sembla una m...