diumenge, 12 de novembre del 2006

Berlín, i per fi el mur!

Després d'haver dormit molt bé, sortim de l'hotel a les 10 del matí. El dia es desperta plujós, però ens posem en marxa. Baixem a la parada de metro de Tiergarten.

El Tiergarten és el parc més popular de la ciutat i un lloc molt agradable per passejar. Ens perdem caminant pel parc. Els colors dels arbres van combinant els verds, els marrons i els vermells. Es nota que estem a la tardor.


En el centre del parc s'aixeca la Siegessäaule, la columna de la victòria, de 62 m d'alçada. Està coronada per una estàtua recoberta d'or que representa la deessa Victòria. Pugem al mirador.



Seguim passejant pel Tiergarten, i el travessem en diagonal. Arribem a Potsdamer Platz, el centre neuràlgic de la nova metròpolis, i plena de tendes, cines, restaurants, seus socials d'empreses. Se'ns posen les dents llargues al Sony Center.

Prop de Potsdamer Platz es troba el Kulturforum: diversos museus i la Filharmònica de Berlín, la resposta del Berlín occidental a l'illa de museus oriental.

Sembla que para una mica de ploure. Al cap d'una estona veiem la línia de llambordes, que recorda el lloc per on passava el Mur. Moments després, per fi, veiem un centenar de metres del Mur. Visitem la Topographie des Terrors, que es troba en el lloc on s'aixecaven els edificis de les SS i la Gestapo, bombardejats durant la guerra. Una exposició descriu aquest obscur període, des de l'arribada al poder dels nacional-socialistes fins els processos de Nuremberg, on es va jutjar tota aquesta colla d'assassins.



El Checkpoint Charlie és una rèplica de la cabina que es trobava en aquest lloc fronterer entre el Berlín est i l'oest. Un cartell (en anglès, francès i rus) diu: "You are leaving the American sector". Un lloc històric, però actualment és una turistada.


Després de dinar, ens posem en marxa. Arribem a l'Anhalter Bahnhof. De la que va ser la major estació de trens d'Europa, erigida en 1880, tan sols queda la porta ja que va ser greument danyada pels bombardeigs durant la guerra.

Acabem la visita d'avui en el Deutsches Technikmuseum, on es poden veure 40 models d'avions, així com vaixells i trens que recorden els dies de la revolució industrial.

Tornem a Potsdamer Platz, on badem per les tendes que hi ha. En un lloc tan modern, encara destaca més el primer semàfor d'Europa.


Avui ens hem passat. Després de sopar, bona nit i tapat.