dimarts, 14 de novembre del 2006

Auf Wiedersehen Berlín

Últim dia a Berlín. Deixem l'habitació, i guardem els equipatges a la consigna de l'hotel. Com que el nostre vol no surt fins a quarts de 5 de la tarda, anem a donar un volt, i acomiadar-nos de la ciutat.

Prop de l'hotel està el carrer Grosse Hamburger Strasse. Aquest carrer era un dels principals carrers de la comunitat jueva de Berlín. Aquí es trobava un dels centres de detenció abans de ser deportats als camps de concentració. Un senzill monument recorda a les víctimes dels nazis.


Arribem al Berliner Rathaus (ajuntament). Construït entre el 1861 i el 1869, i inspirat en els palaus renaixentistes italians. Té el sobrenom d'"ajuntament vermell", pel color de l'edifici. Enfront de l'ajuntament es troba la Marienkirche (construïda en el 1270), una de les esglésies més maques de la ciutat.

El parc que queda entre l'ajuntament i l'església es coneix com el Marx-Engels-Forum, amb un monument dedicat als pares del socialisme, amb la mirada perduda cap a l'est.



Bé, doncs ja s'ha acabat el viatge. El tren que ens duu a l'aeroport i el vol surten amb puntualitat germànica, i això que volem amb low-cost (EasyJet). Tot perfecte. Arribant a Barcelona, la cosa canvia. RENFE ens dóna la benvinguda amb un endarreriment en totes les línies. Vergonyós, però això serà tema d'un altre post, si em ve de gust, ja que tot plegat, això del transport públic d'aquest país, fa una mica de fàstic.

PS: si voleu veure més fotos del viatge, en Txema us convida a entrar en el seu fotolog.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Ramon! Sóc l´Eva de l´última jornada gastronòmica mexicana amb la Laura. He estat llegint les vostres evolucions pels berlins, ara que nosaltres marxem demà (per una dia mig, clar), que ens aniran molt bé i ja he fet boca. Ja t´explicarem. Que vagi molt bé.