dissabte, 8 d’abril del 2006

"La soga", d'Alfred Hitchkock

Feia temps que no veia cap pel·lícula de Hitchkock, i avui a TV3 han posat "La soga" ("Rope", EUA, 1948). Fantàstica adaptació al cinema d'una obra teatral de Patrick Hamilton.

La pel·lícula narra la història de dos estudiants universitaris que assassinen un company de classe per demostrar que el crim perfecte es pot realitzar quan és realitzat per persones amb gran vàlua intel·lectual. Aquella mateixa nit ofereixen un sopar, al que estan convidats diversos amics, els pares del mort i un ex professor (James Stewart). Al no aparèixer el difunt, el professor comença a sospitar i posa als amics en una situació límit.

Els diàlegs i la trama en si se'ns mostren com una reflexió sobre el crim. La pel·lícula culmina amb un extraordinari monòleg de l'ex professor, al sentir-se responsable per la influència que havia tingut sobre els seus antics alumnes. "Pot algú erigir-se en ser superior i eliminar algú considerat inferior?". Moltes referències a Adolf Hitler que, tres anys abans, havia adoptat aquestes idees.

Pur cinema, i del bo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Comparteixo plenament els teus comentaris sobre la peli; només fer notar que està rodada en un sol pla, i que en aquell moment fou un fet molt comentat. Sergi.